Over Artsenhuis Leopold

Bij ons kan je terecht voor het luisteren naar elk soort gezondheidsprobleem. We stellen een diagnose en starten een therapie volgens de meest recente richtlijnen uit de huisartsgeneeskunde. We willen ons hoeden voor over-en onderbehandelen. We zullen ons hiervoor dan ook continu bijscholen. We gaan ook dagelijks met elkaar in overleg en laten ons bijstaan door een stevig netwerk van zorgverleners.

Anderzijds betekent goede zorg voor ons ook dat er een vertrouwensband is tussen de huisarts en de patiënt. Wij willen in dialoog treden met u en hebben oog voor de bredere context waarin ziek-zijn zich afspeelt.

Zelf willen wij ook het evenwicht tussen ons werk en privéleven bewaken om zo jaar na jaar voor u klaar te staan. Door intensief samen te werken en dagelijks patiëntenoverleg te houden garanderen wij u dat u steeds bij elk van ons terecht kan voor goede zorg.

Raadplegingen

Secretariaat - Dagelijks tussen 8u en 12u. Voor alle niet-dringende zaken (voorschriften, attesten, afspraken).

Kom je met meerdere personen op raadpleging, maak dan ook verschillende afspraken.

Indien u een dringende afspraak wenst en er is geen plaats meer beschikbaar op de website, bel ons gerust even op 056/905010. Dan kunnen we samen kijken wat er nog mogelijk is.

U kan bij ons betalen met bancontact of via Payconiq.

We werken enkel op afspraak – voor ieders gemak. Zo hoef je niet lang te wachten en is het coronaproof. Wens je op consultatie te komen bij de huisarts, maak dan gerust een afspraak via deze website.

Is je eigen huisarts niet beschikbaar zoek dan gerust een plaats bij een collega. We werken allen in hetzelfde dossier en zijn bereid om met kennis van zaken alle patiënten met de beste zorg te omkaderen.

Huisbezoeken dienen enkel voor patiënten uit Zwevegem die zich onmogelijk naar de praktijk kunnen verplaatsen en worden bij voorkeur aangevraagd voor 10u. In de praktijk is er meer materiaal en zijn er meer mogelijkheden om u beter te helpen.

VEELGESTELDE VRAGEN

Bel steeds eerst naar onze praktijk. Wij zorgen voor snelle hulp.

Ook voor een wonde die gehecht moet worden, kan u bij ons terecht.

Wanneer de praktijk gesloten is, krijg je meteen het nummer van de wachtdienst.

Vanzelfsprekend blijft de vrije keuze van arts gewaarborgd. Behalve in geval van overmacht of afwezigheid. Wij werken samen en hebben dagelijks een overlegmoment. Iedere arts heeft inzage in elk dossier, dit voor de goede continuiteit van zorg.

Alle huisartsen van het Artsenhuis Leopold zijn geconventioneerd.

Als je in onze praktijk een GMD afgesloten hebt, krijg je extra terugbetaling bij een consultatie of huisbezoek.

De Belgische wetgeving verbiedt artsen om zomaar voorschriften of attesten te schrijven zonder de patiënt te hebben gezien. Voorschriften/attesten kunnen dus alleen ter gelegenheid van een consultatie of een huisbezoek bekomen worden.

Ook anticonceptievoorschriften, afwezigheidsattesten, sportattesten en voorschriften kinesitherapie vereisen steeds een raadpleging bij je huisarts.

In ons land worden aanbevolen dat alle vrouwen van 25 tot en met 64 jaar om de drie jaar een uitstrijkje laten nemen in het kader van het bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker. Hiervoor kan u ook bij ons terecht - graag vermelden bij boeken afspraak.

Een gezamenlijke zwangerschapsopvolging door je gynaecoloog en de huisarts is aan te raden. De huisarts kan instaan voor de bloedafnames, de urinekweken, het plaatsen van vaccinaties (kinkhoest, griep), de suikertest, het beluisteren van de foetale harttonen en het beantwoorden van allerhande vragen.